divendres, 25 de setembre del 2015

SABEU QUÈ ÉS EL LAND ART?

Segons la Wiquipèdia, el Land Art o Art de la Terra és "un moviment artístic que sorgí a finals dels anys 60 i principis dels 70 en el que el paisatge i l'obra es troben inextricablement relacionats. Es refereix també a un art creat en la naturalesa, utilitzant materials com pedres, fulles o terra. Robert Smithson l'anomenà Earthworks (treballs de la Terra).
Les escultures no es situen en el paisatge, sinó que el paisatge és el mitjà de la seva creació. Sovint les obres es troben en espais oberts, lluny de la civilització i són susceptibles de sofrir canvis i l'erosió pròpies de les condicions naturals. Molts dels primers treballs creats als deserts de Nevada, Nou Mèxic, Utah o Arizona eren projectes efímers dels que només en resten documents, com ara enregistraments de vídeo, de cinema o fotografies."


Si voleu veure obres d'aquest corrent artístic podeu contemplar aquestes imatges

Després de parlar-ne a classe i veure obres d'Art de la Terra, la colla de 5è ens hem posat a fer d'artistes: hem anat al bosquet i jardí de l'escola, per grups hem pensat una paraula que ens inspirés i...mans a l'obra: amb els elements naturals hem creat boniques obres que podeu veure en aquestes fotografies. Més endavant també les podreu admirar al nostre passadís... en imatge, ja que, com la majoria d'Art de la Terra, el nostre també ha estat efímer, que vol dir que s'ha desfet i els elements han tornat a la natura.

Que bé que ens ho hem passat! 



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.